Recept:
600g třešní
200g mouky
120g cukru
3 vejce
špetka soli
80g rozpuštěného másla
100ml smetany
150ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička Amaretta (lze vynechat)
Troubu předehřejeme na 200°C. Koláčovou formu o průměru 30cm vymažeme důkladně máslem a poklademe na ni třešně.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a sůl. Po jednom přidáváme vejce a pořádně mícháme. Přidáme máslo a vše důkladně spojíme ve vláčné těsto. Pomalu přidáme mléko a smetanu a opět vše důkladně promísíme. Na závěr přidáme vanilkový extrakt a podle chuti amaretto.
Pokud si nejsme jistí, zda-li je těsto opravdu vláčné a hebké, tak jej můžeme přelít přes sítko a budeme mít jistotu, že je těsto bez hrudek.
Hotovou směsí přelejeme třešně ve formě a pečeme cca 30 minut. Clafoutis vyndáme z trouby necháme lehce vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat